partners & vänner

THULE -   Bring your life!


Thule hjälper dig att transportera allt det du tycker är viktigt på ett enkelt och säkert sätt, och med stil. Vi tror starkt på att leva ett aktivt liv – oavsett om du befinner dig i stadsmiljö eller i avlägsen vildmark. Det bidrar till hälsa och glädje hos oss människor och sprider respekt och omtanke till världen runtomkring oss. Vilken din passion än är, vad du än söker efter. Vart du än är på väg, vad du än tar med dig. Thule ger dig friheten att leva ditt aktiva liv fullt ut.

HOUDINI - Vi gillar både deras filosofi och desgin.

Houdini föddes 1993 när grundaren Lotta Giornofelice upptäckte materialet stretch-fleece under en skid- och klätterresa på Nya Zeeland. På den tiden var materialet i princip helt okänt. Lotta började en småskalig tillverkning av funktionsunderkläder och de blev snabbt populära i klättringskretsar.


Förutom kläderna i sig väckte företaget i sig uppmärksamhet. Outdoor-branschen var och är i stor utsträckning en mansdominerad bransch. Ett litet och respektlöst företag som drevs av kvinnor satte direkt ett avtryck.


Känner du till att det går att hyra ett ställ för en långhelg eller en vecka. Besök gärna deras butik.
Vänner

Tar hand om vår vinter och ser till att vi har snö att åka skidor på i även i framtiden.

Skiing around the world - Jimmy Petterson

Bästa stället att slipa skidor- Åke Sportservice

Alberto Miele - Zero Vertigo. Bergsguide i La Thuile

Courmayeur mountain guides

Våra partners & vänner


Vi har förmånen att få arbete med underbara partner och fantastiska vänner. Något vi försöker dela med oss så mycket vi kan.

 

EXTREM - Skidor från Åre


Historien tar fart redan 1981 när grundarna Patrik Söderlund och Stefan Cederberg började göra snowboards i föräldrarnas garage på Frösön utanför Östersund . Patrik och Stefan hade plockat upp signalerna från vad som pågår i USA . Snart började experimentera med sina egna skapelser och provat olika metoder för tillverkning av snowboards . Familjernas garage var strax förvandlas till en uppfinnarverkstad med en massa idéer och kreativitet . Epoxi suddig på plywoodskivor och Kanterna stål var ännu inte att tänka på . Det enda tänkbara sättet att rida brädorna var i pudersnö. Hobbie blir företag och brädor blir skidor, där är vi nu!

Har du tur har vi med oss par extra skidor på våra resor och upplevelser. Kan så att du också kan testa och njuta som vi gör.

Hestra gloves – ett internationellt familjeföretag


Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs idag av tredje generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska Hestra. Handskarna tillverkas i våra egna fabriker och vi köper själva in skinn, tyg, foder, och andra material. Vi har därmed god kontroll över prosuktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görsa också för hand av Europas mest erfarna handskmakare.SPEKTRUM Sports - Ett gäng vänner med rötterna i Åre som tillsammans delar passionen för livet på berget, i det fria. 


Uppe på berget slår vädret om på ett ögonblick, från extremt solljus till djupaste vintermörker, från tätt snöfall till dimma och spöregn. Det är en del livet som som vi älskar och inte vill ha det på något annat sätt. På senare år har dess vädersvägningar blivit allt våldsammare, här såväl som på andra platser och vi kan inte längre blunda för människans på verkan på miljön. Vi på spektrum är fast beslutna att göra vårt för att minska vårt avtryck och erbjuda ett bättre alternativ. 


Allt vi skapar har en ärlig och rättfram design, en grym passform. Framför allt är produkterna byggda med kompromisslös kvalitet med material som har så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi tror att du är som oss. Du njuter av vad naturen har att erbjuda, är nyfiken på nya spännande saker och vill dela inget annat än att dela äventyret med dina vänner. Du vill också minimera din påverkan på planeten så att framtida generationer kan njuta av bergen och naturen. Vi håller allt detta vid liv genom ett varumärke som delar samma värderingar vi själva letar efter - Spektrum.