Partners

Partners

Skidor från Extrem


Historien tar fart redan 1981 när grundarna Patrik Söderlund och Stefan Cederberg började göra snowboards i föräldrarnas garage på Frösön utanför Östersund . Patrik och Stefan hade plockat upp signalerna från vad som pågår i USA . Snart började experimentera med sina egna skapelser och provat olika metoder för tillverkning av snowboards . Familjernas garage var strax förvandlas till en uppfinnarverkstad med en massa idéer och kreativitet . Epoxi suddig på plywoodskivor och Kanterna stål var ännu inte att tänka på . Det enda tänkbara sättet att rida brädorna var i pudersnö.


Hobbie blir företag och brädor blir skidor, där är vi nu!


Har du tur har vi med oss par extra skidor på våra resor och upplevelser. Kan så att du också kan testa och njuta som vi gör.

Hestra gloves – ett internationellt familjeföretag


Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska Hestra. Handskarna tillverkas i våra egna fabriker och vi köper själva in skinn, tyg, foder och andra material. Vi har därmed god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare.Thule - Bring your life!


Thule hjälper dig att transportera allt det du tycker är viktigt på ett enkelt och säkert sätt, och med stil. Vi tror starkt på att leva ett aktivt liv – oavsett om du befinner dig i stadsmiljö eller i avlägsen vildmark. Det bidrar till hälsa och glädje hos oss människor och sprider respekt och omtanke till världen runtomkring oss.


Vilken din passion än är, vad du än söker efter. Vart du än är på väg, vad du än tar med dig. Thule ger dig friheten att leva ditt aktiva liv fullt ut.

Vi tänker som Houdini på Hållbarhet. Vi gillar både deras filosifo och desgin. Därför ser du oss använda deras kläder i vinter.


Houdini föddes 1993 när grundaren Lotta Giornofelice upptäckte materialet stretch-fleece under en skid- och klätterresa på Nya Zeeland. På den tiden var materialet i princip helt okänt. Lotta började en småskalig tillverkning av funktionsunderkläder och de blev snabbt populära i klättringskretsar.


Förutom kläderna i sig väckte företaget i sig uppmärksamhet. Outdoor-branschen var och är i stor utsträckning en mansdominerad bransch. Ett litet och respektlöst företag som drevs av kvinnor satte direkt ett avtryck.


Känner du dessutom till att det går att hyra ett ställ för en långhelg eller en vecka. Besök gärna deras butik.


Läs mer om deras filosfi, desgin, material val och hållbarhetstänk på deras hemsida www.houdinsportswear.com
© Copyright 2015. All Rights Reserved.